Sarılımsaklı çorba sosu nasıl hazırlanır? tarifi nedir?

Kremalı çorbaların lezzetini taçlandıran, ev yapımı sarımsaklı sosun pratik tarifi ve püf noktaları. Sadece birkaç malzemeyle hazırlanan bu aromatik sos, çorbalarınıza restoran lezzeti katacak.

26 Kasım 2025

Sarımsaklı Çorba Sosu Tarifi


Sarımsaklı çorba sosu, özellikle kremalı çorbaların lezzetini zenginleştiren, pratik ve aromatik bir sostur. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarif:

Malzemeler:


  • 4-5 diş taze sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt veya krema
  • 1/2 su bardağı tavuk veya sebze suyu (isteğe bağlı)
  • Tuz, karabiber
  • İsteğe bağlı: Rendelenmiş peynir, maydanoz

Hazırlanışı:


  • Sarımsakları ince ince doğrayın veya ezin.
  • Tereyağını bir tavada eritin, sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun (yakmamaya dikkat edin).
  • Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun, topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  • Sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın, kıvam alana kadar pişirin.
  • İsterseniz tavuk veya sebze suyunu ekleyip kıvamını ayarlayın.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın, dilerseniz rendelenmiş peynir veya maydanoz ekleyin.
  • Sosu çorbanıza ekleyip karıştırarak servis yapın.

İpuçları:

  • Sarımsakları fazla yakmamak için düşük ateşte kavurun.
  • Kremasız bir versiyon için süt yerine daha fazla et suyu kullanabilirsiniz.
  • Bu sosu hazırlayıp buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;