Sarılı ekşili tavuk çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için hem pratik hem de doyurucu bir seçenek sunan sarılı ekşili tavuk çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Tavuk göğsü ve tel şehriyenin nefis uyumu, limonun ferahlatıcı dokunuşuyla birleşiyor.

26 Kasım 2025

Sarılı Ekşili Tavuk Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 adet büyük soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 6-7 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Tencereye tereyağını alıp eritin. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Tavuk kuşbaşlarını ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Şehriyeleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Tavuk suyunu veya sıcak suyu ekleyin, tuz ve karabiberi katıp kaynamaya bırakın.
  • Çorba kaynayınca kısık ateşte tavuklar ve şehriyeler yumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin.
  • Bir kasede yumurta sarısı, limon suyu ve unu çırpın. Üzerine bir kepçe sıcak çorbadan yavaşça ekleyip karıştırarak ılıştırın (bu işlem yumurtanın kesilmesini önler).
  • Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
  • İsteğe bağlı olarak naneyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;