Sarı balık çorbası nasıl yapılır, tarifini öğrenebilir miyim?
Lezzetli ve besleyici bir balık çorbası hazırlamak için gereken tüm detaylar bu tarifte bir araya geliyor. Zerdeçalın karakteristik rengi ve aromasıyla öne çıkan bu nefis çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir lezzet şöleni sunuyor.
Sarı Balık Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram beyaz etli balık (mezgit, levrek veya çipura)
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet limon
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal (rengi için)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 8 su bardağı su
- 1 demet maydanoz
Yapılışı:
- Balıklarınızı temizleyip yıkadıktan sonra kuşbaşı doğrayın
- Soğanı ince ince doğrayın, havucu ve patatesi küp küp doğrayın
- Tencerede sıvı yağı ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun
- Doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip karıştırın
- Suyu ilave edip sebzeler yumuşayana kadar kaynatın
- Zerdeçal, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın
- Balık parçalarını tencereye ekleyip 10-15 dakika daha pişirin
- Limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın
- İnce kıyılmış maydanozu ekleyip ocaktan alın
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz
- İsteğe bağlı olarak bir kaşık yoğurt ile servis edebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Balıklar çok fazla pişerse dağılabilir, dikkatli olun
- Zerdeçal miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
- Daha kıvamlı bir çorba için un miktarını artırabilirsiniz
|