Salçalı Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 200 gram tavuk göğsü (küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı tel şehriye
- 6 su bardağı tavuk suyu veya su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- İsteğe bağlı: maydanoz (ince doğranmış)
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
- Soğanı ekleyip yumuşayana kadar, yaklaşık 3-4 dakika soteleyin.
- Havucu ekleyip 2 dakika daha sotelemeye devam edin.
- Tavuk küplerini tencereye ekleyin ve tavuklar dış yüzeyi renk alana kadar, yaklaşık 4-5 dakika pişirin.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun, salçanın kokusu çıkana kadar karıştırın.
- Tavuk suyu veya suyu tencereye ekleyin, tuz, karabiber ve naneyi ilave edip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın, tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kadar pişirin.
- Tel şehriyeyi ekleyip 8-10 dakika daha pişirin, şehriyeler yumuşayana kadar ara sıra karıştırın.
- Çorba kıvam alınca ocağı kapatın, isteğe bağlı olarak ince doğranmış maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Tavuk suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
- Tel şehriyeyi ekledikten sonra çorbayı sürekli karıştırmak, tencerenin dibine yapışmasını önler.
- Dilerseniz çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
- Servis sırasında üzerine limon sıkmak lezzetini artıracaktır.
|