Salçalı Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 300 gram tavuk göğsü (küp doğranmış)
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 adet patates (küp doğranmış)
- 6 su bardağı tavuk suyu veya su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
- Soğanı ekleyip yumuşayana kadar, yaklaşık 3-4 dakika kavurun.
- Sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun, kokusu çıkana kadar.
- Domates salçasını ilave edin ve 2-3 dakika kavurarak rengi açılana kadar karıştırın.
- Tavuk göğsünü ekleyip her tarafı renk alana kadar, yaklaşık 5 dakika pişirin.
- Havuç ve patatesi tencereye ekleyin, 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun.
- Tavuk suyu veya suyu ilave edin, tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı toz biberi ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca ateşi kısın, kapağını kapatıp 20-25 dakika veya sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
- Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine limon sıkabilirsiniz.
İpuçları:
- Tavuk suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olur.
- Pişirme süresini sebzelerin yumuşaklığına göre ayarlayabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak, çorbayı blendırla püre haline getirip kremalı bir kıvamda da servis edebilirsiniz.
|