Salçalı tarhana çorbası nasıl yapılır, tarif ister misin?

Lezzetli bir tarhana çorbası hazırlamak için doğru malzeme oranları ve pişirme tekniği oldukça önemlidir. İşte hem besleyici hem de pratik bir salçalı tarhana çorbası için tüm detaylar ve püf noktaları.

26 Kasım 2025

Salçalı Tarhana Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı tarhana
  • 6 su bardağı su (veya et suyu)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 kase yoğurt (servis için)

Yapılışı:


  • Tarhanayı bir kaseye alın, üzerine 1 su bardağı su ekleyip ıslatın ve topaklanmaması için karıştırın.
  • Tencerede sıvı yağı ısıtın, ince doğranmış soğanı ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Islatılmış tarhanayı tencereye ekleyin ve karıştırarak 2-3 dakika pişirin.
  • Kalan suyu yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  • Tuz ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  • Çorba kıvam alınca ocaktan alın, üzerine kuru naneyi serpiştirin.
  • Sıcak servis yapın, yanında yoğurt ile sunabilirsiniz.

Not: İsterseniz çorbayı et suyu ile yaparak daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Ayrıca, tarhananın türüne göre su miktarını ayarlayarak kıvamını kontrol edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;