Salçalı Tarhana Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı tarhana
- 6 su bardağı su (veya et suyu)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
- 1 kase yoğurt (servis için)
Yapılışı:
- Tarhanayı bir kaseye alın, üzerine 1 su bardağı su ekleyip ıslatın ve topaklanmaması için karıştırın.
- Tencerede sıvı yağı ısıtın, ince doğranmış soğanı ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Islatılmış tarhanayı tencereye ekleyin ve karıştırarak 2-3 dakika pişirin.
- Kalan suyu yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
- Tuz ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
- Çorba kıvam alınca ocaktan alın, üzerine kuru naneyi serpiştirin.
- Sıcak servis yapın, yanında yoğurt ile sunabilirsiniz.
Not: İsterseniz çorbayı et suyu ile yaparak daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Ayrıca, tarhananın türüne göre su miktarını ayarlayarak kıvamını kontrol edebilirsiniz.
|