Salçalı sarımsaklı tavuk çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir tavuk çorbası, soğuk kış günlerinin vazgeçilmezidir. Salçanın derin aroması ve sarımsağın ferahlatıcı kokusunun birleştiği bu tarif, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek sunuyor.

26 Kasım 2025

Salçalı Sarımsaklı Tavuk Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
  • 4-5 diş sarımsak (iri doğranmış veya ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 300 gram tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 adet patates (küp doğranmış)
  • 1,5 litre tavuk suyu veya sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
  • İnce doğranmış soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurarak kokusunu çıkartın.
  • Domates salçasını ilave edin ve salçanın rengi dönüp kokusu çıkana kadar, 2-3 dakika kavurmaya devam edin.
  • Küp doğranmış tavuk göğsünü tencereye ekleyin ve tavukların dış yüzeyi beyazlaşana kadar, yaklaşık 5 dakika pişirin.
  • Küp doğranmış havuç ve patatesleri tencereye ekleyin, birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Tavuk suyunu veya sıcak suyu tencereye ekleyin, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kekiği ilave edip karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatıp sebzeler ve tavuklar yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Çorba piştikten sonra ocağı kapatın, ince doğranmış maydanozu ve isteğe bağlı olarak limon suyunu ekleyip karıştırın.
  • Sıcak olarak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Tavuk suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
  • Salçayı iyice kavurmak, çorbaya derin bir tat katacaktır.
  • Sebzeleri aynı boyutta doğramak, pişme sürelerinin eşit olmasını sağlar.
  • Çorbayı daha kıvamlı seviyorsanız, 1 yemek kaşığı unu salçayla birlikte kavurabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;