Salçalı Sarımsaklı Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
- 4-5 diş sarımsak (iri doğranmış veya ezilmiş)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 300 gram tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 adet patates (küp doğranmış)
- 1,5 litre tavuk suyu veya sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
- 1 yemek kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
- İnce doğranmış soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurarak kokusunu çıkartın.
- Domates salçasını ilave edin ve salçanın rengi dönüp kokusu çıkana kadar, 2-3 dakika kavurmaya devam edin.
- Küp doğranmış tavuk göğsünü tencereye ekleyin ve tavukların dış yüzeyi beyazlaşana kadar, yaklaşık 5 dakika pişirin.
- Küp doğranmış havuç ve patatesleri tencereye ekleyin, birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
- Tavuk suyunu veya sıcak suyu tencereye ekleyin, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kekiği ilave edip karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatıp sebzeler ve tavuklar yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra ocağı kapatın, ince doğranmış maydanozu ve isteğe bağlı olarak limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Sıcak olarak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Tavuk suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
- Salçayı iyice kavurmak, çorbaya derin bir tat katacaktır.
- Sebzeleri aynı boyutta doğramak, pişme sürelerinin eşit olmasını sağlar.
- Çorbayı daha kıvamlı seviyorsanız, 1 yemek kaşığı unu salçayla birlikte kavurabilirsiniz.
|