Salçalı sade mercimek çorbası nasıl yapılır?

Kırmızı mercimeğin besleyici lezzetini domates salçasıyla buluşturan bu sade çorba, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez ısıtıcısı. Yapımı pratik, lezzeti ise bir o kadar zengin olan bu tarif, hem doyurucu hem de sağlıklı bir öğün alternatifi sunuyor.

26 Kasım 2025

Salçalı Sade Mercimek Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 su bardağı su
  • 1 litre sıcak su (gerektiğinde eklemek için)

Yapılışı:


  • Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün, soğanı ince doğrayın, havucu küp küp doğrayın.
  • Bir tencereye zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Doğranmış havucu ve mercimeği ekleyip 2-3 dakika karıştırın.
  • Üzerine 6 su bardağı suyu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısıp mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirin. Kıvamı koyu gelirse sıcak su ekleyip ayarlayın.
  • Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın, üzerine nane ve limon suyu ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Mercimekleri iyice yıkayın, böylece çorbanın rengi daha berrak olur.
  • Salçayı iyice kavurmak, çorbaya hoş bir koku ve renk verir.
  • Blender kullanmadan önce çorbanın biraz soğumasını bekleyin, buharın sıçramasını önler.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;