Salçalı kemik suyu çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için salçalı kemik suyu çorbası hem doyurucu hem de pratik bir seçenek sunuyor. Kemik suyunun şifalı etkisiyle salçanın enfes aromasını birleştiren bu tarif, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.

26 Kasım 2025

Salçalı Kemik Suyu Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram kemik (dana veya kuzu kemik suyu için uygun)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım su bardağı tel şehriye veya arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 2 litre su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Maydanoz (servis için)

Yapılışı:


  • Kemikleri derin bir tencereye alın ve üzerine 2 litre su ekleyin. Kaynamaya bırakın, köpük oluşursa bir kaşıkla alın. Kısık ateşte yaklaşık 1,5-2 saat kadar kemikler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Kemikler pişerken, ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Salçaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, kokusu çıkana kadar karıştırın.
  • Haşlanmış kemiklerin suyunu süzerek başka bir tencereye alın. Kemikleri ayırıp etlerini didikleyin (isteğe bağlı).
  • Kemik suyuna kavurduğunuz salçalı karışımı ekleyin, karıştırın.
  • Küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 10-15 dakika kadar sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Şehriyeyi ekleyip 5-7 dakika daha pişirin, şehriyeler yumuşasın.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip tadını kontrol edin, gerekirse baharatları ayarlayın.
  • Çorbayı ocaktan almadan önce didiklenmiş etleri ekleyip karıştırın (kullanıyorsanız).
  • Servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak servis yapın.

İpuçları:

  • Kemik suyunu önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilir, çorba yaparken kullanabilirsiniz.
  • Salça miktarını damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz.
  • Çorbayı daha kıvamlı yapmak isterseniz, 1 yemek kaşığı unu salçalı karışıma ekleyip kavurabilirsiniz.
  • Kemik suyunun besleyiciliğini artırmak için haşlama süresini uzatabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;