Salçalı domates çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: salçalı domates çorbası. Taze domates ve salçanın uyumuyla hazırlanan bu sıcak çorba, soğuk günlerde içinizi ısıtacak, misafirlerinize sunabileceğiniz nefis bir seçenek olacak.

26 Kasım 2025

Salçalı Domates Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 4 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 litre sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı şeker (domatesin asitliğini almak için)
  • Servis için: Taze fesleğen veya maydanoz

Yapılışı:


  • Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın, sarımsakları da ezin veya rendeleyin.
  • Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun, ardından domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Doğranmış domatesleri tencereye ekleyin, tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı toz biberi katın. Domatesler yumuşayıp suyunu salana kadar 5-7 dakika pişirin.
  • Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin, şekeri ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 15-20 dakika daha pişirin.
  • Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirin. Kıvamı koyu gelirse biraz daha sıcak su ekleyip bir taşım daha kaynatın.
  • Servis yapmadan önce üzerine taze fesleğen veya maydanoz serperek sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;