Sade keşkek çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Geleneksel Türk mutfağının en doyurucu lezzetlerinden biri olan keşkek çorbası, soğuk kış günleri için ideal bir seçenek. Bu pratik tarif, aşurelik buğday ve etin uyumunu sade bir çorba formunda sunarken, püf noktalarıyla mükemmel sonuç almanızı sağlıyor. İster ana öğün ister ara öğün olarak tüketebileceğiniz bu nefis çorba, hem besleyici hem de iç ısıtıcı özelliğiyle sofralarınızı zenginleştirecek.

26 Kasım 2025

Sade Keşkek Çorbası Tarifi


Keşkek çorbası, geleneksel Türk mutfağının doyurucu ve besleyici çorbalarından biridir. Genellikle buğday ve etle yapılan keşkek yemeğinin daha hafif ve sıvı bir versiyonu olan bu çorba, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz sade keşkek çorbası tarifi:

Malzemeler:


  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 200 gram kuşbaşı doğranmış dana eti (veya tavuk göğsü)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 8-10 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Aşurelik buğdayı bol suyla yıkayıp bir kaseye alın. Üzerini geçecek kadar ılık su ekleyerek en az 2-3 saat bekletin (mümkünse bir gece önceden suda bekletin).
  • Geniş bir tencereye tereyağını veya zeytinyağını alıp ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Kuşbaşı etleri tencereye ekleyip etler suyunu çekene ve renk alana kadar kavurmaya devam edin.
  • Domates salçası kullanacaksanız, etlerin üzerine ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Suyunu süzdüğünüz buğdayları tencereye ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
  • Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısıp, tencerenin kapağını kapatın. Buğdaylar ve etler iyice yumuşayıp çorba kıvamı alana kadar yaklaşık 1-1,5 saat pişirin. Gerektiğinde sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  • Çorba piştikten sonra dilerseniz blender ile biraz püre haline getirip kıvamını yoğunlaştırabilirsiniz.
  • Sıcak olarak servis yapın. Üzerine nane veya kırmızı pul biber serperek servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Buğdayı ne kadar uzun süre bekletirseniz, pişme süresi o kadar kısalır.
  • Et suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olur.
  • Çorbanın kıvamını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha koyu olmasını isterseniz daha az su ekleyin.
  • Vejetaryen bir seçenek için et kullanmayabilir, sadece buğday ve sebzelerle de hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun! Bu tarifle hem besleyici hem de lezzetli bir keşkek çorbası hazırlayabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;