Sade kabak çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli ve besleyici bir başlangıç olan sade kabak çorbası, hem pratik hem de ekonomik bir seçenek sunuyor. Taze kabakların hafif tadını öne çıkaran bu tarif, yoğurt ve nane ile zenginleşerek sofralara şifa katıyor. İşte, her evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlanabilecek nefis bir kabak çorbası tarifi.

26 Kasım 2025

Sade Kabak Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 3 orta boy kabak
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı tavuk suyu (veya sıcak su)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 kase yoğurt (servis için)
  • 1 yemek kaşığı nane (servis için)

Yapılışı:


  • Soğanı küp küp doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alarak soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Kabakları soyup küp küp doğrayarak tencereye ekleyin. 5 dakika kadar kavurmaya devam edin.
  • Tavuk suyunu veya sıcak suyu tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave ederek kaynamaya bırakın.
  • Kabaklar yumuşayınca ocaktan alın ve blender ile pürüzsüz hale gelene kadar ezin.
  • Çorbayı tekrar ocağa alıp bir taşım kaynatın.
  • Servis yaparken üzerine bir kaşık yoğurt ve nane serperek sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Kabakları çok küçük doğrarsanız daha çabuk pişer.
  • Daha kıvamlı bir çorba için 1 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz.
  • Vejetaryenler tavuk suyu yerine sadece sıcak su kullanabilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;