Prenses çorbası tarifini nasıl hazırlayabilirim?

Lezzetli ve besleyici bir başlangıç olan prenses çorbası, hem pratik hem de ekonomik bir tarif arayanlar için ideal. Tel şehriyenin hafif kavrulmuş dokusu, taze sebzelerle birleşerek sıcak bir öğün sunuyor.

26 Kasım 2025

Prenses Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 6 su bardağı tavuk suyu (veya et suyu)
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı:


  • Soğanı küp küp doğrayın, havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın
  • Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak ısıtın
  • Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Tel şehriyeleri ekleyip hafif renk alana kadar kavurmaya devam edin
  • Tavuk suyunu ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edin
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika)
  • Son olarak sütü ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın
  • Servis yapmadan önce üzerine nane serperek sıcak servis yapın

Püf Noktaları:

  • Şehriyeleri fazla yakmadan hafif renk alana kadar kavurmak önemlidir
  • Tavuk suyu yerine sadece su da kullanabilirsiniz ancak lezzeti daha hafif olur
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz
  • İsteğe bağlı olarak küp doğranmış tavuk eti de ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapılması tavsiye edilir
  • Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz
  • Taze ekmek veya grissini ile mükemmel bir ikili olacaktır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;