Pirinçli yayla çorbası nasıl hazırlanır, malzemeleri neler?
Soğuk kış günlerini ısıtacak, annelerimizin elinden çıkmış gibi lezzetli bir pirinçli yayla çorbası tarifi. Basit malzemelerle hazırlanan bu geleneksel çorba, hem hafif hem de doyurucu özelliğiyle sofraların vazgeçilmezi olmaya aday.
Pirinçli Yayla Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su (veya tavuk suyu)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
1. Pirinçleri Haşlama:
- Pirinçleri yıkayıp tencereye alın.
- Üzerine 6 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın.
- Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
2. Çorba Terbiyesi Hazırlama:
- Bir kasede yoğurt, yumurta ve unu çırpın.
- Üzerine bir kepçe sıcak çorba suyundan ekleyip karıştırarak ılıştırın.
3. Terbiyeyi Ekleyerek Pişirme:
- Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyin.
- Karıştırarak 5-10 dakika daha pişirin.
- Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
4. Sos Hazırlama:
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin.
- Kuru naneyi ekleyip 1-2 dakika kavurun.
5. Servis:
- Çorbayı kaselere alın.
- Üzerine hazırladığınız tereyağlı naneyi gezdirin.
- Sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Terbiyeyi çorbaya eklerken yavaş yavaş ilave edin ve sürekli karıştırın, aksi takdirde yoğurt kesilebilir.
- Çorbanın daha lezzetli olması için tavuk suyu kullanabilirsiniz.
- Naneli sosu çorbaya servis sırasında eklemek aromasını korumasını sağlar.
|