Pirinç yayla çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Lezzetli ve doyurucu bir başlangıç yemeği olan pirinç yayla çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Pirinç, yoğurt ve nanenin uyumunu yansıtan bu tarif, hem pratik hem de besleyici özellikleriyle sofralarınızda yerini alacak. İşte, püf noktalarıyla birlikte evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir yayla çorbası tarifi.
Pirinç Yayla Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su veya tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
- Pirinci yıkayıp tencerede 6 su bardağı su ile birlikte haşlayın. Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Başka bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve unu iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
- Yoğurtlu karışıma, haşlanmış pirinçlerin sıcak suyundan yavaş yavaş ekleyerek ılıştırın. Bu işlem, yoğurdun kesilmesini önler.
- Ilıyan yoğurtlu karışımı, pirinçlerin olduğu tencereye ekleyin ve kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin. Karıştırarak kaynamasını sağlayın.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin, naneyi ekleyip kızdırın. Nane kokusu çıkınca ocaktan alın.
- Çorbayı ocaktan almadan önce tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kızdırılmış tereyağlı naneyi gezdirip servis yapın.
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı sıcak su ile ılıtmazsanız, çorbanız kesilebilir.
- Pirinçler iyice yumuşamalı, ancak çok dağılmamalıdır.
- Nane ve tereyağını kızdırırken yakmamaya dikkat edin, yoksa acı bir tat oluşabilir.
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.
|