Pırasalı Sebze Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet orta boy pırasa (beyaz ve açık yeşil kısımları)
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet kereviz (isteğe bağlı)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 litre sıcak su veya sebze suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 defne yaprağı (isteğe bağlı)
- 1 avuç maydanoz (servis için)
Yapılışı:
- Pırasaları uzunlamasına ikiye kesip iyice yıkayın, ince ince doğrayın.
- Soğanı küp küp, havucu ve patatesi küp şeklinde doğrayın.
- Kereviz kullanacaksanız, onu da küp şeklinde doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanı ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- Pırasaları ekleyip yumuşayana kadar 5-7 dakika kavurmaya devam edin.
- Havuç, patates ve kerevizi ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın.
- Sıcak su veya sebze suyunu, tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, sebzeler yumuşayana kadar 20-25 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra defne yaprağını çıkarın.
- İsterseniz blender ile püre haline getirebilir veya sebzeli şekilde servis edebilirsiniz.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Daha kıvamlı bir çorba için 1 yemek kaşığı unu yağda kavurup çorbaya ekleyebilirsiniz.
- Lezzetini artırmak için pişirme sonunda 1 kaşık limon suyu ekleyebilirsiniz.
- Vejetaryen bir seçenek için su yerine sebze suyu kullanın.
|