Pırasa ve havuç çorbası nasıl yapılır? tarifi nedir?

Pırasa ve havuçla hazırlanan bu nefis çorba, hem besleyici hem de lezzet dolu bir seçenek sunuyor. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, pratik malzemelerle evde kolayca hazırlanabilen bir tarif.

26 Kasım 2025

Pırasa ve Havuç Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 adet orta boy pırasa (beyaz kısımları doğranmış)
  • 2 adet orta boy havuç (küp küp doğranmış)
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre su veya sebze suyu
  • 1 çay bardağı sıvı krema (isteğe bağlı)
  • Tuz, karabiber, kuru nane (damak zevkinize göre)
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş, isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
  • İnce doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Doğranmış pırasa ve havucu tencereye ekleyin, 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Üzerine su veya sebze suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın, sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Pişen çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • İsteğe bağlı olarak sıvı kremayı ekleyip karıştırın.
  • Tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyip bir taşım daha kaynatın.
  • Çorbayı sıcak servis yapın, üzerine bir tutam kuru nane serperek sunabilirsiniz.

İpuçları:

  • Çorbayı daha besleyici yapmak için pişirme aşamasında bir avuç kırmızı mercimek ekleyebilirsiniz.
  • Krema yerine yoğurt kullanarak daha hafif bir versiyonunu deneyebilirsiniz.
  • Servis sırasında üzerine zeytinyağı gezdirerek lezzetini artırabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;