Pilavla yoğurt çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misin?
Lezzetli ve doyurucu bir çorba arayanlar için hem pratik hem de besleyici bir tarif: pirinç ve yoğurdun mükemmel uyumuyla hazırlanan pilavla yoğurt çorbası. Bu geleneksel tat, naneli tereyağı sosuyla zenginleşerek sofralara şık bir alternatif sunuyor.
Pilavla Yoğurt Çorbası TarifiMalzemeler:
Hazırlık Süresi:10 dakikaPişirme Süresi: 25-30 dakika Porsiyon: 4-6 kişilik Yapılışı: 1. İlk olarak pirinci yıkayıp süzün. Bir tencerede 6 su bardağı su veya et suyunu kaynamaya bırakın. 2. Su kaynadıktan sonra pirinci ekleyin ve yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. 3. Başka bir kasede yoğurdu, yumurtayı ve unu iyice çırpın. Yoğurt karışımının topaklanmaması için biraz ılık su ekleyerek inceltebilirsiniz. 4. Pişen pirinçli sudan bir kepçe alarak yoğurt karışımına yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak ısıtın. Bu işlem, yoğurdun kesilmesini önler. 5. Yoğurt karışımını tencereye yavaşça ekleyin ve kısık ateşte 5-10 dakika daha pişirin, ara sıra karıştırarak kaynamasını sağlayın. Tuzunu ekleyip karıştırın. 6. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin, 1 yemek kaşığı kuru naneyi ekleyip kızartın ve çorbaya ilave edin. 7. Servis yaparken, bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritip 1 tatlı kaşığı kuru naneyi kızartın ve çorbanın üzerine gezdirin. İpuçları:
Afiyet olsun! |






.webp)





















