Pazılı yoğurt çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Taze pazının besleyici lezzetini yoğurtla buluşturan bu çorba, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek. Pirinçle kıvam bulan yemeğin üzerine kızartılan nane, aromasına ayrı bir derinlik katıyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarif, sofralara şifa getiriyor.

26 Kasım 2025

Pazılı Yoğurt Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 demet taze pazı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz (damak zevkinize göre)

Yapılışı:


  • İlk olarak, pazıları güzelce yıkayın ve ince ince doğrayın. Bir tencerede suyu kaynatın, doğranmış pazıları ve pirinci ekleyerek yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, un ve ezilmiş sarımsakları iyice çırpın, pürüzsüz bir karışım elde edin.
  • Yoğurt karışımını, kaynayan pazılı suya yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  • Çorbayı kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin, ara sıra karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Tuzunu ekleyip karıştırın.
  • Son olarak, bir tavada zeytinyağını ısıtın, naneyi ekleyip kızartın ve çorbanın üzerine gezdirin.
  • Sıcak servis yapın, afiyet olsun!

İpucu: Çorbayı daha lezzetli yapmak için, içine bir miktar tereyağı da ekleyebilirsiniz. Ayrıca, pazı yerine ıspanak da kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;