Pazı saplarından çorba nasıl yapılır, tarifi nedir?

Pazının genellikle atılan saplarını değerlendirmenin lezzetli bir yolu: hem besleyici hem de ekonomik bir çorba tarifi. Taze sebzelerle hazırlanan bu hafif çorba, limonun ferahlığı ve yoğurtla tamamlanarak sofralara sağlıklı bir alternatif sunuyor.

26 Kasım 2025

Pazı Saplarından Çorba Tarifi


Malzemeler:


  • 1 demet pazı (sapları ayrılmış)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt (servis için)

Hazırlık:


  • Pazı saplarını yıkayın, ince ince doğrayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince dilimleyin.
  • Havuç ve patatesi küp küp doğrayın.

Yapılışı:

  • Bir tencereye zeytinyağını alın, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika karıştırın.
  • Pazı saplarını ilave edin, su veya et suyunu ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve pul biberi katıp kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  • Çorba piştikten sonra limon suyunu ekleyip karıştırın.
  • Servis yaparken üzerine bir kaşık yoğurt ilave edebilirsiniz.

İpuçları:

  • Pazı saplarını atmayarak değerlendirmiş olursunuz.
  • İsterseniz çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
  • Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;