Pancarlı çorba nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Kış aylarının en besleyici ve renkli çorbalarından biri olan pancarlı çorba, hem görsel şöleni hem de lezzetiyle sofraları süslüyor. Taze sebzelerin uyumu ve yoğurtla buluşan dokusuyla hem hafif hem de doyurucu bir seçenek sunan bu tarif, özellikle soğuk günlerde içinizi ısıtacak.
Pancarlı Çorba TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak pancarları iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Küp küp doğrayın. Aynı şekilde patates ve havucu da soyup küp şeklinde doğrayın. 2. Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin veya minik doğrayın. 3. Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun. 4. Doğranmış pancar, patates ve havucu tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip 5 dakika kadar sebzeleri kavurmaya devam edin. 5. Üzerine suyu veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 6. Sebzeler iyice yumuşadıktan sonra çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Eğer daha koyu kıvamlı seviyorsanız blender kullanmadan da servis edebilirsiniz. 7. Çorba piştikten sonra bir kase yoğurdu çırpıp üzerine ekleyerek servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak limon sıkıp taze nane veya dereotu ile süsleyebilirsiniz. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |






.webp)





















