Oktay usta'nın tarhana çorbası tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli bir tarhana çorbası için Oktay Usta'nın denenmiş ve onaylanmış tarifiyle sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Ev yapımı tarhananın enfes aroması, tereyağı ve salçayla buluşarak geleneksel bir tat ortaya çıkarıyor. Pratik hazırlık süreci ve püf noktalarıyla bu tarif, hem deneyimli aşçılar hem de mutfak yolculuğuna yeni başlayanlar için ideal.

26 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Tarhana Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı ev yapımı tarhana
  • 6 su bardağı su veya et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş veya ince doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı, ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz (damak tadınıza göre)
  • 1 çay kaşığı nane (arzuya göre)
  • Limon dilimleri (servis için)

Yapılışı:


  • Tarhanayı bir kaseye alın ve 1 su bardağı soğuk su ile ıslatıp, topaklanmaması için karıştırarak 10-15 dakika bekletin.
  • Bir tencereye tereyağını veya sıvı yağı ekleyip, orta ateşte eritin. İnce doğranmış soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsağı ekleyip, kokusu çıkana kadar 1 dakika daha kavurun. Ardından domates salçasını ilave edip, 1-2 dakika kavurmaya devam edin.
  • Kırmızı toz biberi ekleyip, karıştırarak kavurun (dilerseniz acı biber de kullanabilirsiniz).
  • Islatılmış tarhanayı tenceredeki karışıma ekleyin ve 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavurun, bu işlem tarhananın renginin açılmasını sağlar.
  • Kalan suyu veya et suyunu yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin. Tuzunu ilave edip, kaynamaya bırakın.
  • Çorba kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın ve kapağını kapatarak 15-20 dakika pişirin, ara sıra karıştırmayı unutmayın. Kıvamı koyulaşacaktır, dilerseniz su ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
  • Son olarak naneyi ekleyip, 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  • Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunun. Afiyet olsun!

İpuçları:

  • Ev yapımı tarhana kullanmak çorbanın lezzetini artırır, hazır tarhana kullanıyorsanız tuz miktarını ayarlayın.
  • Çorbayı daha besleyici yapmak için içine nohut veya kıyma ekleyebilirsiniz.
  • Pişirme süresince sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam sağlar.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;