Oktay usta'nın lahana çorbası tarifi nasıl yapılır?
Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan lahana çorbası, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Oktay Usta'nın tarifiyle hazırlanan bu çorba, basit malzemelerle evde kolayca yapılabilecek pratik bir seçenek.
Oktay Usta'nın Lahana Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet orta boy beyaz lahana
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 8-10 su bardağı sıcak su veya et suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Lahanayı yıkayıp ince ince doğrayın
- Soğanları küp küp doğrayın
- Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın
- Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
- Salçaları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Doğranmış lahanayı ekleyip 5 dakika ara ara karıştırarak kavurun
- Havuç ve patatesleri ekleyip karıştırın
- Sıcak su veya et suyunu ekleyin
- Tuz ve baharatları ilave edin
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 30-40 dakika) pişirin
Püf Noktaları:
- Lahanayı çok ince doğramak çorbanın kıvamını güzelleştirir
- Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur
- Çorba piştikten sonra 10-15 dakika dinlendirip servis yapın
- İsterseniz üzerine limon sıkarak servis edebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak servis edin
- Yanında taze ekmek veya lavaş ile sunabilirsiniz
- Üzerine maydanoz serperek servis yapabilirsiniz
|