Oktay usta'nın domates suyu çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için Oktay Usta'nın nefis domates suyu çorbası tarifi, taze malzemelerle hazırlanan pratik bir seçenek sunuyor. Her aşaması detaylıca anlatılan bu tarif, hem görsel hem de damak zevkine hitap eden bir sonuç vaat ediyor.

25 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Domates Suyu Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 kg taze ve olgun domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 litre sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 dal taze fesleğen veya 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı, servis için)
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşamaları:


1. Domatesleri Hazırlama:

  • Domateslerin kabuklarını kolayca soymak için üzerlerine çizik atın ve kaynar suda 1-2 dakika bekletin. Ardından soğuk suya alarak kabuklarını soyun.
  • Soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın ve çekirdeklerini çıkararak posasını ayırın.

2. Soğan ve Sarımsak Kavurma:

  • Bir tencereye zeytinyağını alın, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • İnce kıyılmış sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar 1 dakika daha kavurun.

3. Domatesleri Ekleyip Pişirme:

  • Doğranmış domatesleri tencereye ekleyin, toz şekeri ilave edip orta ateşte domatesler suyunu salıp yumuşayana kadar 10-15 dakika pişirin.
  • Ara sıra karıştırarak domateslerin özünün çıkmasını sağlayın.

4. Su veya Et Suyu Ekleyip Kaynatma:

  • Domatesler yumuşadıktan sonra üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 15-20 dakika daha pişirin.

5. Blendırdan Geçirme ve Son Dokunuşlar:

  • Çorbayı ocaktan alın ve bir blendır ile pürüzsüz hale gelene kadar çekin.
  • İsterseniz bir süzgeçten geçirerek daha ince bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Taze veya kuru fesleğeni ekleyip 5 dakika daha dinlendirin.

6. Servis Önerisi:

  • Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı ve kırmızı pul biber gezdirerek sıcak servis yapın. Yanında çıtır ekmek veya grissini ile sunabilirsiniz.

İpuçları:

  • Domateslerin olgun ve sulu olması çorbanın lezzetini artırır.
  • Et suyu kullanırsanız daha derin bir tat elde edersiniz.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;