Oktay Usta'dan Brokoli Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet orta boy brokoli
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet patates
- 1 litre tavuk suyu (veya sebze suyu)
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Krema (servis için)
- Taze kekik veya maydanoz (dekore etmek için)
Hazırlanışı:
- Brokoliyi yıkayıp küçük çiçeklerine ayırın. Gövde kısımlarını da küp küp doğrayarak kullanabilirsiniz.
- Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin veya rendeleyin.
- Patatesi soyup küp şeklinde doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar bir dakika daha kavurun.
- Doğranmış patates ve brokoliyi tencereye ekleyin, 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
- Tavuk suyunu (veya sebze suyunu) ekleyin, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 15-20 dakika kadar sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen çorbayı ocaktan alıp blender ile pürüzsüz hale getirin.
- Tekrar tencereye alıp sütü ekleyin, tuz, karabiber ve muskat rendesini ilave edip 5 dakika daha kaynatın.
- Son olarak limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Servis yaparken kaselere aldığınız çorbanın üzerine bir kaşık krema gezdirip taze kekik veya maydanoz ile süsleyin.
Püf Noktaları:
- Brokoliyi çok fazla pişirmemeye özen gösterin, rengi kararmasın.
- Eğer daha kıvamlı bir çorba isterseniz, patates miktarını artırabilirsiniz.
- Çorbayı blenderdan geçirirken dikkatli olun, sıcak buhar yapabilir.
- Vejetaryen bir seçenek için tavuk suyu yerine sebze suyu kullanın.
|