Nohutlu yaz çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Yaz sıcaklarında ferahlatıcı bir lezzet arayanlar için pratik ve besleyici bir çorba tarifi. Taze sebzeler ve nohutun birleşimiyle hem hafif hem doyurucu, limonun ferahlatıcı dokunuşuyla yaz sofralarının vazgeçilmezi olacak.
Nohutlu Yaz Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 6 su bardağı su
- 1 limonun suyu
- 1/2 demet maydanoz
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alarak soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Havucu ve patatesi küp küp doğrayarak tencereye ekleyin, 2-3 dakika daha kavurun.
- Haşlanmış nohutu ilave edin ve karıştırın.
- Üzerine suyu ekleyin, tuz ve karabiberi ilave ederek kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısarak 15-20 dakika pişirin.
- Pişme işlemi tamamlandıktan sonra limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
- İnce kıyılmış maydanozu ve naneyi ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!
Not: İsterseniz çorbayı blender'dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam da elde edebilirsiniz. Ayrıca, haşlanmış nohut yerine konserve nohut da kullanabilirsiniz.
|