Minik Köfteli Nohut Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
Köftesi İçin:
- 200 gram kıyma (dana veya karışık)
- 1 adet küçük soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı ince bulgur
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı un
Üzeri İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 dal taze nane (kıyılmış)
Yapılışı:
- İlk olarak köfteleri hazırlayın: Kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, tuz, karabiber ve kimyonu bir kasede iyice yoğurun. Üzerine unu ekleyip karıştırdıktan sonra ceviz büyüklüğünde minik köfteler şekillendirin.
- Bir tencereye zeytinyağını alın, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, ardından kırmızı toz biber ve karabiberi ilave edin.
- Haşlanmış nohutu tencereye ekleyip birkaç dakika karıştırarak pişirin.
- Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynayınca hazırladığınız minik köfteleri tek tek içine atın ve köfteler pişene kadar (yaklaşık 15-20 dakika) kısık ateşte pişirin.
- Son olarak tuzunu ekleyip karıştırın.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin, kırmızı toz biberi ekleyip 1 dakika kavurun.
- Çorbayı servis kaselerine aldıktan sonra üzerine biberli tereyağını gezdirin ve kıyılmış taze nane serperek servis yapın.
Not: Nohutları önceden haşlayarak veya konserve nohut kullanarak zaman kazanabilirsiniz. Köftelerin dağılmaması için çorbayı kaynatırken çok fazla karıştırmamaya dikkat edin.
|