Mantı çorbası yoğurtlu nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli bir yoğurtlu mantı çorbası hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm detaylar burada. Pratik malzemelerle hazırlanan bu nefis çorba, hem besleyici hem de doyurucu bir öğün alternatifi sunuyor.

24 Kasım 2025

Mantı Çorbası (Yoğurtlu) Tarifi


Malzemeler:


  • 1 paket hazır mantı (veya ev yapımı 300g mantı)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz (damak tadınıza göre)

Hazırlık Süresi: 10 dakika


Pişirme Süresi: 20 dakika

Porsiyon: 4 kişilik

Yapılışı:

  • Geniş bir tencerede 6 su bardağı suyu kaynatın. Kaynayan suya mantıları ekleyin ve paket üzerindeki süre kadar (genellikle 8-10 dakika) haşlayın.
  • Başka bir kasede yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Üzerine bir kepçe mantı haşlama suyundan ekleyerek karıştırın (bu şekilde yoğurt kesilmez).
  • Bu karışımı yavaşça tenceredeki mantılara ekleyin, sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
  • Tuzunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Küçük bir tavada tereyağını eritin, kuru nane ve pul biberi ekleyip kızdırın.
  • Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine bu sosu gezdirin.

Not: Ev yapımı mantı kullanıyorsanız, mantıların iç harcını önceden hazırlayıp hamurları kapatarak bu tarife başlayabilirsiniz. Dilerseniz üzerine sumak serperek servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;