Mantarlı kremalı çorba nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Lezzetli ve besleyici bir başlangıç olan mantarlı kremalı çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak nefis bir seçenek. Taze mantarların aromasıyla zenginleşen bu kremsi çorba, hem görünümü hem de lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek.
Mantarlı Kremalı Çorba TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Mantarları ince ince dilimleyin. Soğanı küp küp doğrayın, sarımsakları ince kıyın. 2. Geniş bir tencereye tereyağını alıp eritin. Soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun. 3. Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun. Ardından mantarları ilave edin ve suyunu çekip renk alana kadar pişirin. 4. Unu ekleyip 2-3 dakika kavurun, topaklanmaması için sürekli karıştırın. 5. Yavaş yavaş sıcak et suyunu ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 15-20 dakika pişirin. 6. Çorbayı blendırdan geçirip pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. 7. Krema, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha pişirin. 8. İnce kıyılmış maydanoz veya dereotu ile süsleyip sıcak servis yapın. Not: Kıvamını ayarlamak için süt veya su ekleyebilirsiniz. Dilerseniz üzerine kavrulmuş mantar parçaları ile servis edebilirsiniz. |






.webp)





















