Mantarlı işkembe çorbası nasıl yapılır, tarif nedir?

Kültür mantarının işkembeyle buluştuğu bu nefis çorba, geleneksel lezzetlere modern bir dokunuş getiriyor. Kremalı dokusu ve baharatların dengeli uyumuyla soğuk kış günlerini ısıtacak, özel günlerde sofraları şenlendirecek bir tarif.

26 Kasım 2025

Mantarlı İşkembe Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram temizlenmiş ve haşlanmış işkembe
  • 200 gram dilimlenmiş kültür mantarı
  • 1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 litre sıcak su veya et suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Servis için: limon dilimleri ve kıyılmış maydanoz

Hazırlık Aşamaları:


  • Haşlanmış işkembeyi küp küp doğrayın
  • Mantarları ince ince dilimleyin
  • Soğanı rendeleyin, sarımsakları ezin

Yapılışı:

  • Tencerede tereyağını eritin, rendelenmiş soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Ezilmiş sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun
  • Dilimlenmiş mantarları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin
  • Doğranmış işkembeyi tencereye ekleyin
  • Sıcak su veya et suyunu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın
  • Defne yaprağını, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi ekleyin
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp 20-25 dakika pişirin
  • Ayrı bir kasede süt, krema ve yumurta sarısını çırpın
  • Çorbanın altını kapatın, hazırladığınız sütlü karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyerek sürekli karıştırın
  • Son olarak sirkeyi ekleyip karıştırın

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Üzerine limon sıkıp kıyılmış maydanoz serpin
  • Yanında sarımsaklı ekmek veya lavaş ile servis edebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • İşkembenin iyice temizlenmiş ve haşlanmış olması önemlidir
  • Sütlü karışımı eklerken çorba çok sıcak olmamalı, yoksa yumurta kesilebilir
  • Kıvamını beğenmezseniz, daha koyu olması için un miktarını artırabilirsiniz
  • Sirke eklemek çorbaya karakteristik lezzetini verir, atlamayın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;