Lokanta usulü terbiyeli tavuk çorbası nasıl yapılır?
Lokantalarda tadına doyum olmayan o kıvamlı ve lezzetli tavuk çorbasını evde yapmanın sırlarını keşfedin. Terbiyesiyle dikkat çeken bu nefis çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, hastalık dönemlerinde ise şifa kaynağı olacak.
Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk göğsü veya 500 gram tavuk butu
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 litre su
- 1 çay bardağı tel şehriye
- Tuz, karabiber
Terbiye İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım limon suyu
Yapılışı:
- Tavuk etini 2 litre su ile birlikte derin bir tencereye alın
- Doğranmış soğan, havuç ve patatesi ekleyin
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 45 dakika pişirin
- Tavuk etini sudan çıkarıp didikleyin
- Sebzeleri blender'dan geçirerek püre haline getirin
- Didiklenmiş tavuk etini ve şehriyeyi ekleyip 10 dakika daha pişirin
Terbiye Hazırlığı:
- Yoğurt, un ve yumurta sarısını bir kasede çırpın
- Üzerine bir kepçe sıcak çorbadan ekleyerek ılıştırın
- Bu karışımı yavaş yavaş tencereye ekleyin
- Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirin
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Üzerine nane veya kırmızı pul biber serpebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Terbiyeyi çorbaya eklerken çok yavaş karıştırın
- Çorbanın kaynamamasına dikkat edin
- Tavuk suyunun lezzeti için kemikli tavuk kullanabilirsiniz
|