Lokanta usulü şehriye çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli bir şehriye çorbasının sırrı, malzemelerin doğru kıvamda kavrulması ve baharatlarla uyumlu şekilde harmanlanmasında gizli. Tereyağında kızaran şehriyelerin aroması, taze sebzelerin besleyiciliğiyle birleşerek her kaşığına şifa katıyor.
Lokanta Usulü Şehriye Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Geniş bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alın, orta ateşte ısıtın. Tel şehriyeleri ekleyip altın sarısı rengini alana kadar kavurun. Kavurma işlemi çorbanın lezzetini artıracaktır. 2. Şehriyeler kavrulduktan sonra üzerine doğranmış soğanı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, soğanlar yumuşayıncaya kadar devam edin. 3. Havuç ve patates küplerini tencereye ekleyin, sebzeler hafif yumuşayana kadar 5 dakika daha kavurma işlemine devam edin. 4. Tavuk suyunu veya sıcak suyu tencereye yavaşça ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, tencerenin kapağını kapatın. 5. Çorbayı yaklaşık 15-20 dakika pişirin, sebzeler ve şehriyeler iyice yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak kontrollü pişirin. 6. Çorba piştikten sonra naneyi ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın. İsteğe bağlı olarak limon suyu ekleyip karıştırın. 7. Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve birkaç dakika demlenmeye bırakın. 8. Sıcak olarak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz. Püf Noktaları:
Bu tarifle, dışarıda yediğiniz o nefis şehriye çorbasını evinizde kolayca yapabilirsiniz. Afiyet olsun! |






.webp)





















