Lokanta usulü etli mercimek çorbası nasıl yapılır?

Lokantalardaki o eşsiz lezzeti evinize getiren etli mercimek çorbası, doyurucu ve besleyici özelliğiyle soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi. Kırmızı mercimeğin kremamsı dokusu, kuşbaşı etin derin aroması ve taze sebzelerin lezzetiyle birleşen bu çorba, yapım kolaylığıyla da sofralarınızı şenlendirecek.

26 Kasım 2025

Lokanta Usulü Etli Mercimek Çorbası Tarifi


Lokantalarda yediğimiz o kıvamlı, lezzetli ve doyurucu etli mercimek çorbasını evde yapmak sandığınızdan daha kolay! İşte, tam lokanta tadında, pratik ve nefis bir etli mercimek çorbası tarifi:

Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 200 gram kuşbaşı doğranmış dana eti (tercihen but veya bonfile)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 8-10 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 limonun suyu (servis için)
  • Kıyılmış maydanoz (servis için)

Yapılışı:


  • İlk olarak, kırmızı mercimeği yıkayıp bir kaseye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek 15-20 dakika bekletin.
  • Derin bir tencereye sıvı yağı veya tereyağını alıp ısıtın. Kuşbaşı etleri ekleyip yüksek ateşte her yönü renk alana kadar kavurun.
  • Etler suyunu salıp çektiğinde, ince doğranmış soğanı ekleyip soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
  • Domates salçasını ilave edip 1-2 dakika daha kavurun, salçanın acılığı gidene kadar karıştırın.
  • Küp küp doğranmış havuç ve patatesleri tencereye ekleyin, birkaç dakika daha karıştırarak kavurun.
  • Suyunu süzdüğünüz mercimekleri tencereye ekleyin ve baharatları (tuz, karabiber, kimyon) ilave edip karıştırın.
  • Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısık seviyeye getirip, mercimek ve sebzeler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  • Çorba piştikten sonra, dilerseniz blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin veya lokantalardaki gibi taneli bırakın.
  • Son olarak, ocaktan almadan önce birkaç dakika daha kaynatıp kıvamının oturmasını sağlayın.

Servis Önerisi:

  • Çorbayı sıcak servis yapın. Üzerine taze sıkılmış limon suyu ve kıyılmış maydanoz serperek sunun.
  • Yanında limon dilimleri ve pul biberle servis edebilirsiniz. Ekmek veya lavaş ile harika gider!

Püf Noktaları:

  • Mercimekleri önceden ıslatmak, pişme süresini kısaltır ve gaz yapıcı etkisini azaltır.
  • Etleri iyice kavurmak, çorbaya derin bir lezzet katacaktır.
  • Kıvamını kontrol edip, suyunu ayarlayarak istediğiniz koyulukta bir çorba elde edebilirsiniz.
  • Çorbayı blender ile çekmek isterseniz, soğumasını bekleyin ve dikkatli bir şekilde yapın.

Bu tarifle, lokanta lezzetini evinize taşıyacak, besleyici ve sıcacık bir mercimek çorbası hazırlamış olacaksınız. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;