Lokanta usulü dil çorbası nasıl yapılır? tarifi nedir?

Restoranlarda tadına doyum olmayan o nefis dil çorbasını evinizde kolayca hazırlamanın sırları! Dana dilinin özenle haşlanmasından tereyağlı terbiyesine, lezzetli bir dil çorbası için tüm incelikler bu tarifte bir araya geliyor.

26 Kasım 2025

Lokanta Usulü Dil Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram dana dili
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 litre su
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • 1 adet defne yaprağı
  • Yarım demet maydanoz

Hazırlık Aşaması:


  • Dana dilini güzelce yıkayıp, tencereye alın.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyip, 1 defne yaprağı ile yaklaşık 1,5-2 saat haşlayın.
  • Haşlanan dili sudan çıkarıp, ılıdıktan sonra zarını soyun ve küp küp doğrayın.

Çorbanın Yapılışı:

  • Başka bir tencerede tereyağını eritin.
  • İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun.
  • Küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
  • Haşlama suyundan 1,5 litre kadar ekleyip, kaynamaya bırakın.
  • Sebzeler yumuşayınca doğranmış dana dilini ekleyin.
  • Sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırın.
  • Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip 10 dakika daha pişirin.

Servis Önerisi:

  • Çorbayı kaselere aldıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Dilin haşlama suyunu çorba için kullanmak lezzetini artırır.
  • Dilin zarını sıcakken soymak daha kolaydır.
  • Kıvamını ayarlamak için un miktarını azaltıp artırabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;