Limonlu Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı şehriye
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 litre su veya tavuk suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz, karabiber
- Nane (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- İlk olarak, bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Küp küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Şehriyeleri ekleyip hafif renk alana kadar kavurmaya devam edin.
- Üzerine su veya tavuk suyunu ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynarken, ayrı bir kasede terbiye hazırlayın: Yumurta sarısı, limon suyu ve unu iyice çırpın.
- Terbiyeye, çorbadan bir kepçe sıcak su ekleyip karıştırarak ılıştırın (bu, terbiyenin kesilmesini önler).
- Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin, sürekli karıştırarak 5-10 dakika daha pişirin.
- Çorba kıvam alınca ocaktan alın, isteğe bağlı nane serperek sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Terbiyeyi eklerken çorbayı hızlıca karıştırın, aksi halde topaklanabilir.
- Limon suyunu çok eklemek çorbayı ekşi yapabilir, damak zevkinize göre ayarlayın.
- Tavuk suyu kullanırsanız, çorba daha lezzetli olacaktır.
|