Labneli domates çorbası nasıl yapılır, tarif nedir?
Kremalı dokusu ve taze domates lezzetiyle sofraları şenlendirecek nefis bir çorba tarifi. Labne peynirinin hafif ekşimsi tadıyla zenginleşen bu çorba, hem pratik hazırlanışı hem de lezzet dengesiyle öne çıkıyor. İşte, her mevsim seveceğiniz labneli domates çorbasının detaylı tarifi.
Labneli Domates Çorbası TarifiMalzemeler:
Hazırlık Süresi:10 dakikaPişirme Süresi: 25 dakika Yapılışı: 1. İlk olarak domateslerin kabuklarını soyun. Bunun için domateslerin üzerine çizik atıp kaynar suda 1 dakika beklettikten sonra soğuk suya alarak kolayca soyabilirsiniz. 2. Soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın. 3. Bir tencereye zeytinyağını alın. İnce doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 4. Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 5. Doğranmış domatesleri tencereye ekleyin ve domatesler yumuşayıp suyunu salana kadar 5-6 dakika pişirin. 6. Et suyunu (veya sıcak suyu) ekleyin, tuz, karabiber ve isteğe bağlı şekeri ilave edin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 15 dakika daha pişirin. 7. Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirin. 8. Labne peynirini ekleyip iyice karıştırın. Kuru naneyi de ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. 9. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirip taze fesleğen veya maydanoz ile süsleyerek servis yapın. Püf Noktaları:
Servis Önerisi: Sıcak servis yapın, yanında kruton veya taze ekmekle harika gider! |






.webp)





















