Küçük köfteli yoğurt çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: küçük köfteli yoğurt çorbası. Hem ana öğün hem de ara öğün olarak tüketilebilen bu nefis çorba, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Yoğurt ve kıymanın mükemmel uyumu, nanenin ferahlatıcı dokunuşuyla sofralarınızı şenlendirecek.
Küçük Köfteli Yoğurt Çorbası TarifiMalzemeler:
Köftesi İçin:
Yapılışı:1. İlk olarak köftemizi hazırlayalım. Bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç, tuz, karabiber ve kimyonu iyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde minik köfteler yapın. 2. Büyük bir tencerede 6 su bardağı suyu kaynatın. Kaynayan suya köfteleri ekleyip 15-20 dakika pişirin. 3. Başka bir kasede yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Üzerine yavaş yavaş çorbadan bir kepçe sıcak su ekleyerek ılıştırın (bu yoğurdun kesilmesini önler). 4. Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak 5-10 dakika daha pişirin. 5. Tereyağını küçük bir tavada kızdırın, naneyi ekleyip kızartın. 6. Çorbayı servis kaselerine alın, üzerine nane sosunu gezdirip sıcak servis yapın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |






.webp)





















