Küçük Köfteli Nohutlu Çorba Tarifi
Malzemeler
- 1 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan (küp doğranmış)
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 adet patates (küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 litre sıcak su veya et suyu
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (damak zevkine göre)
Köftesi İçin:
- 200 gram kıyma (kuzu veya karışık)
- 1 adet küçük soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı ince bulgur
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı un (köftelerin dağılmaması için)
Yapılışı
- Nohutu bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün suyunu süzün.
- Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Süzülmüş nohutu ve sıcak suyu/et suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Köfteleri hazırlamak için; kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, baharatlar ve unu bir kasede karıştırın.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak küçük köfteler hazırlayın.
- Çorba kaynarken köfteleri içine atın, 15-20 dakika pişirin.
- Tuz ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Çorbayı ocaktan almadan önce birkaç dakika dinlendirin.
- Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine limon sıkabilirsiniz.
Püf Noktaları
- Nohutları daha çabuk pişmesi için 1 çay kaşığı karbonatla ıslatabilirsiniz
- Köftelerin dağılmaması için harcı buzdolabında 15 dakika dinlendirin
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını kontrol edebilirsiniz
|