Kremasız domates çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Taze domateslerin doğal lezzetini öne çıkaran, sade ama bir o kadar da doyurucu bir çorba arıyorsanız bu tarif tam size göre. Zeytinyağının aromasıyla zenginleşen, kremasız hazırlanan bu domates çorbası hem hafif hem de besleyici bir seçenek sunuyor.
Kremasız Domates Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg olgun domates
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 litre sıcak su veya et suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 tutam şeker (isteğe bağlı, domateslerin asitliğini dengelemek için)
Yapılışı:
- Domateslerin kabuklarını soyun. Bunun için domateslerin üzerine çizik atıp kaynar suda 1 dakika beklettikten sonra soğuk suya alarak kolayca soyabilirsiniz.
- Domatesleri küp küp doğrayın. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın, sarımsakları ince dilimleyin.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Doğranmış domatesleri tencereye ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
- Sıcak su veya et suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve naneyi ilave edin. İsterseniz şekeri de bu aşamada ekleyebilirsiniz.
- Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısıp, yaklaşık 20-25 dakika domatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişen çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin.
- Kıvamı koyu gelirse biraz sıcak su ekleyip bir taşım daha kaynatın.
- Sıcak olarak servis yapın. Üzerine taze fesleğen veya maydanoz ile zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Domateslerin olgun ve kırmızı olması çorbanın rengi ve lezzeti için önemlidir.
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını kontrol edebilirsiniz.
- Daha yoğun bir lezzet için 1-2 adet havuç da ekleyebilirsiniz.
- Blender kullanmadan, çorbayı süzgeçten geçirerek de pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
|