Kremalı kabak çorbası arda'nın mutfağında nasıl yapılır?

Soğuk kış günlerini ısıtacak, besleyici ve pratik bir lezzet arayanlar için Arda'nın Mutfağı'ndan kremalı kabak çorbası tarifi. Taze kabakların krema ile buluştuğu bu nefis çorba, hem renkli sunumu hem de kolay hazırlanışıyla sofralarınızı şenlendirecek. İşte evde profesyonel dokunuşlarla hazırlayabileceğiniz bu şifa deposu tarifin tüm incelikleri.

26 Kasım 2025

Kremalı Kabak Çorbası - Tarifi


Arda'nın Mutfağı'nın sıcak, lezzetli ve pratik tariflerinden biri olan kremalı kabak çorbası, hem besleyici hem de oldukça doyurucu bir seçenektir. İşte Arda Türkmen'in sunumuyla bu nefis çorbanın evde nasıl yapılacağının adım adım tarifi:

Malzemeler:


  • 4-5 orta boy kabak (yaklaşık 700-800 gram)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre sıcak su veya tavuk suyu (daha lezzetli olması için)
  • 1 su bardağı krema
  • 1 paket krema (200 ml)
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kuru nane (servis için)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (süsleme için)

Yapılışı:


  • Öncelikle kabakları iyice yıkayıp, kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın, sarımsakları da ezin veya minik doğrayın.
  • Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Soğanlar yumuşadıktan sonra sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar birkaç dakika daha kavurun.
  • Doğranmış kabakları tencereye ekleyin ve yaklaşık 5-7 dakika kadar, kabaklar hafif yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
  • Kabaklar kavrulduktan sonra üzerine sıcak su veya tavuk suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, kabaklar iyice yumuşayana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin.
  • Pişen çorbayı ocaktan alıp bir blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. Eğer daha akıcı bir kıvam isterseniz, biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Blender'dan geçirdiğiniz çorbayı tekrar tencereye alın. Kısık ateşte ısıtırken kremayı yavaş yavaş ekleyin ve karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın.
  • İsteğe bağlı olarak rendelenmiş muskatı da ekleyip bir taşım kaynatın. Muskat, çorbaya hoş bir aroma katacaktır.
  • Çorba servise hazır! Servis yapmadan önce bir tavada tereyağını kızdırıp üzerine nane ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin.
  • Sıcak sıcak servis yapın, yanında çıtır ekmek veya kruton ile sunabilirsiniz.

Arda'nın Mutfağı'ndan İpuçları:

  • Kabakların taze ve diri olması çorbanın lezzetini artırır.
  • Krema yerine süt de kullanabilirsiniz, ancak kıvamı daha hafif olacaktır.
  • Çorbayı blender'dan geçirirken dikkatli olun, sıcak olduğu için buhar basıncı oluşturabilir.
  • Servis esnasında üzerine rendelenmiş kaşar peyniri veya kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.

Bu tarifle'ndaki gibi evinizde mis gibi kremalı kabak çorbası yapabilir, sevdiklerinize sağlıklı ve lezzetli bir öğün sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;