Kremalı domates çorbası nasıl yapılır, tarifi nedir?
Lezzetli ve besleyici bir başlangıç olan kremalı domates çorbası, hem pratik hazırlanışı hem de zengin aromasıyla sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif.
Kremalı Domates Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak domateslerin kabuklarını soyun. Bunun için domateslerin üzerine çizik atıp kaynar suda 1 dakika beklettikten sonra soğuk suya alarak kolayca soyabilirsiniz. 2. Soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın. 3. Bir tencereye zeytinyağını alın, doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar kavurun. 4. Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 5. Doğranmış domatesleri tencereye ekleyin ve domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin. 6. Et veya tavuk suyunu ekleyin, tuz, karabiber ve fesleğeni ilave edin. İsterseniz şeker ekleyerek domatesin asitliğini dengeleyebilirsiniz. 7. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 15-20 dakika kadar pişmeye bırakın. 8. Pişen çorbayı blender'dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. 9. Kremayı ekleyip 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. 10. Sıcak servis yapın, üzerine bir kaşık krema ve taze fesleğen yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Püf Noktaları:
Servis Önerisi:Kremalı domates çorbasını sıcak servis yapın. Yanında kruton veya taze ekmekle harika bir lezzet olacaktır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz. |






.webp)





















