Kolay Un Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- 6 su bardağı su veya et suyu (tercihe bağlı)
- 1 su bardağı süt (isteğe bağlı, kıvam için)
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane (aroma için)
- Limon suyu (servis sırasında isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Tereyağını bir tencereye alın ve eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, karışımın topaklanmaması için sürekli karıştırın.
- Yavaş yavaş suyu veya et suyunu ekleyin, bir yandan hızlıca çırparak topaklanmayı önleyin. Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynarken, ayrı bir kasede yumurtayı çırpın. Üzerine bir kepçe sıcak çorbadan ekleyip yumurtayı ısıtarak terbiye edin (bu, yumurtanın kesilmesini önler).
- Hazırladığınız terbiyeyi tencereye yavaşça ekleyin, karıştırarak birleşmesini sağlayın.
- Sütü ekleyip (kullanıyorsanız) karıştırın, tuz ve karabiberi ilave edin. 5-10 dakika daha pişirin, kıvamı koyulaşacaktır.
- Son olarak kuru naneyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Servis sırasında isteğe bağlı olarak limon suyu sıkabilirsiniz. Sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Unu iyice kavurmak, çorbanın hamurumsu tat vermesini önler.
- Et suyu kullanırsanız, çorba daha lezzetli olur.
- Terbiye işlemi için yumurtayı yavaşça ısıtmak önemlidir, aksi halde kesilebilir.
|