Kolay balık çorbası nasıl yapılır, tarifinde neler var?

Lezzetli ve besleyici bir balık çorbası hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız tüm detaylar burada. Taze balığın hafif aromasıyla sebzelerin lezzetini buluşturan bu pratik tarif, hem sağlıklı hem de doyurucu bir öğün alternatifi sunuyor.

26 Kasım 2025

Kolay Balık Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram beyaz etli balık (mezgit, levrek veya çipura)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 litre su
  • İsteğe bağlı: maydanoz veya dereotu

Yapılışı:


  • Soğanı ince ince doğrayın, havuç ve patatesleri küp küp doğrayın
  • Bir tencereye zeytinyağını alıp soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun
  • Havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Üzerine suyu ekleyin, kaynamaya bırakın
  • Kaynayınca tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin
  • Sebzeler yumuşayınca balıkları ekleyin
  • Balıklar pişene kadar (yaklaşık 10-12 dakika) kaynatın
  • Son olarak limon suyunu ekleyip karıştırın
  • İnce kıyılmış maydanoz veya dereotu ile sıcak servis yapın

Püf Noktaları:

  • Balıkların temizlenmiş ve fileto halinde olması işinizi kolaylaştırır
  • Balıkları çok fazla pişirmemeye dikkat edin, dağılabilir
  • Daha kıvamlı bir çorba için 1 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;