Köfteli nohutlu düğün çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli bir Anadolu klasiği olan köfteli nohutlu düğün çorbası, özel günlerin vazgeçilmezi olarak sofraları süslüyor. Nohutun besleyiciliği ve köftelerin enfes lezzetini bir araya getiren bu tarif, hem doyurucu hem de pratik bir seçenek sunuyor.

26 Kasım 2025

Köfteli Nohutlu Düğün Çorbası Tarifi


Malzemeler (4-6 Kişilik):


  • 1 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1,5 litre et suyu veya tavuk suyu
  • Tuz, karabiber, nane

Köftesi İçin:


  • 200 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane

Yapılışı:

  • Islatılmış nohutu düdüklü tencerede 20 dakika pişirin veya normal tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın
  • Tereyağını bir tencerede eritin, küp doğranmış soğanı ve havucu ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun
  • Salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Haşlanmış nohutu ve et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın
  • Köfte malzemelerini bir kasede iyice yoğurun ve ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın
  • Kaynayan çorbaya köfteleri teker teker ekleyin
  • Köfteler pişene kadar (yaklaşık 15-20 dakika) orta ateşte pişirin
  • Tuz ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin
  • İsteğe bağlı olarak üzerine limon sıkıp naneyle servis yapın

Püf Noktaları:

  • Nohutu bir gece önceden ıslatırsanız daha çabuk pişer
  • Köfteleri çok büyük yapmamaya dikkat edin
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz
  • Et suyu yerine tavuk suyu veya sadece su da kullanabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;