Köfteli Mantılı Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı mantı (hazır veya ev yapımı)
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su veya et suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Hazırlık:
- Köfteler için kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç, yumurta, tuz ve baharatları bir kasede karıştırın
- Küçük köfteler hazırlayın (yaklaşık 2 cm çapında)
- Yoğurdu bir kaseye alın, üzerine un ekleyip çırpın
Yapılışı:
- Bir tencereye suyu veya et suyunu koyup kaynatın
- Kaynayan suya mantıları ekleyin, 5 dakika pişirin
- Hazırladığınız köfteleri ekleyin, 10 dakika daha pişirin
- Yoğurtlu karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyin, sürekli karıştırın
- 5 dakika daha kaynatın
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin, naneyi ekleyip kızartın
- Çorbayı servis kaselerine alın, üzerine tereyağlı naneyi gezdirin
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı eklerken çorbanın kaynamamasına dikkat edin
- Köftelerin dağılmaması için çok fazla karıştırmayın
- İsterseniz çorbaya 1 diş ezilmiş sarımsak ekleyebilirsiniz
- Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur
|