Köfteli Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 200 gram kıyma (karışık veya dana)
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2-3 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet yumurta
- 2-3 yemek kaşığı un
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı salça (domates veya biber)
- 1.5 litre su veya et suyu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane (taze veya kuru)
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, pirinç, un, tuz ve baharatları bir kasede karıştırın. Yoğurarak köfte harcını hazırlayın.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve köfteleri hazırlayın.
- Bir tencerede sıvı yağı ısıtın, salçayı ekleyip kavurun.
- Üzerine su veya et suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suya köfteleri tek tek atın, 15-20 dakika pişirin.
- Köfteler piştikten sonra nane ve sarımsağı ekleyip birkaç dakika daha kaynatın.
- Sıcak servis yapın, üzerine limon sıkarak tüketebilirsiniz.
İpuçları:
- Köftelerin dağılmaması için su kaynadıktan sonra atın.
- Pirinci önceden haşlayarak köfteye ekleyebilirsiniz.
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını değiştirebilirsiniz.
|