Köfteli çorba nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

Lezzetli ve doyurucu bir başlangıç yemeği olan köfteli çorba, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak nefis bir seçenek. Kıymalı köftelerin pirinçle buluştuğu bu geleneksel tarif, hem pratik hem de besleyici özellikleriyle sofralarınıza şifa katıyor.

26 Kasım 2025

Köfteli Çorba Tarifi


Malzemeler:


  • 200 gram kıyma (karışık veya dana)
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2-3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı salça (domates veya biber)
  • 1.5 litre su veya et suyu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane (taze veya kuru)
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, pirinç, un, tuz ve baharatları bir kasede karıştırın. Yoğurarak köfte harcını hazırlayın.
  • Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve köfteleri hazırlayın.
  • Bir tencerede sıvı yağı ısıtın, salçayı ekleyip kavurun.
  • Üzerine su veya et suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan suya köfteleri tek tek atın, 15-20 dakika pişirin.
  • Köfteler piştikten sonra nane ve sarımsağı ekleyip birkaç dakika daha kaynatın.
  • Sıcak servis yapın, üzerine limon sıkarak tüketebilirsiniz.

İpuçları:

  • Köftelerin dağılmaması için su kaynadıktan sonra atın.
  • Pirinci önceden haşlayarak köfteye ekleyebilirsiniz.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını değiştirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;