Köfteli ayran aşı çorbası nasıl yapılır? tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli bir Anadolu klasiği olan köfteli ayran aşı çorbası, hem doyurucu hem de ferahlatıcı özelliğiyle sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Yoğurt ve ayranın dengeli buluşmasıyla hazırlanan bu nefis çorba, içindeki köftelerle adeta bir ana yemek niteliği taşıyor.

26 Kasım 2025

Köfteli Ayran Aşı Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ayran
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre su
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Tuz

Köfte İçin:


  • 200 gram kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 küçük soğan (rendelenmiş)
  • Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane

Yapılışı:
  1. Köfte malzemelerini bir kasede iyice yoğurun ve ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
  1. Bir tencereye suyu ve pirinci ekleyip kaynatın. Köfteleri ekleyip 15 dakika pişirin.
  1. Başka bir kasede yoğurt, ayran, yumurta ve unu çırpın. Bu karışımı yavaş yavaş çorbanın üzerine ekleyin, sürekli karıştırarak kaynatın.
  1. Tuzunu ayarlayıp 5-10 dakika daha pişirin.
  1. Tereyağını eritip naneyi ekleyin ve kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirin.
  1. Sıcak servis yapın.

Not: Çorbayı karıştırırken yoğurdun kesilmemesi için ocak ısısını kısık tutun ve sürekli karıştırın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;