Kıymalı Un Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 200 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre sıcak su veya et suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1 adet yumurta sarısı (kıvam için, isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı süt (kıvam için, isteğe bağlı)
- Servis için limon ve maydanoz
Yapılışı:
- Tencereye tereyağını veya sıvı yağı alarak ısıtın.
- Küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Kıymayı ilave edin ve suyunu çekip renk alana kadar pişirin.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun, karıştırarak yanmasını önleyin.
- Yavaş yavaş sıcak suyu veya et suyunu ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı engelleyin.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı toz biberi ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin, ara sıra karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak, bir kasede yumurta sarısı ve sütü çırpın, biraz çorbadan ekleyip ılıştırdıktan sonra tencereye yavaşça karıştırarak ilave edin. Bu, çorbayı daha kremalı yapacaktır.
- Çorba kıvam alınca ocaktan alın ve dinlendirin.
- Servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz ve limon suyu ekleyerek sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Unu iyice kavurmak, çorbanın topaklanmamasını sağlar.
- Et suyu kullanırsanız, çorba daha lezzetli olur.
- Kıvamı koyu gelirse, sıcak su ekleyerek inceltebilirsiniz.
|