Kıymalı terbiyeli tel şehriye çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: kıymalı terbiyeli tel şehriye çorbası. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, aile sofralarınıza renk katacak bu nefis çorba, hem doyurucu hem de hazırlaması oldukça kolay.

26 Kasım 2025

Kıymalı Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 150 gr kıyma
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1.5 litre sıcak su veya et suyu
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • Tuz, karabiber, nane (isteğe bağlı)

Terbiye İçin:


  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı:

  • Tencereye tereyağını alıp eritin. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Kıymayı ilave edip suyunu çekene ve renk alana kadar pişirin.
  • Rendelenmiş havucu ve tel şehriyeyi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Sıcak su veya et suyunu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Çorba kaynarken terbiyeyi hazırlayın: Yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu bir kasede çırpın.
  • Terbiyeye bir kepçe sıcak çorbadan yavaş yavaş ekleyip ılıştırın (bu şekilde kesilmesini önlersiniz).
  • Hazırladığınız terbiyeyi tencereye yavaşça ekleyip karıştırın ve 5 dakika daha pişirin.
  • Çorbayı ocaktan alıp birkaç dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Terbiyeyi çorbaya eklerken yavaşça karıştırmak önemlidir, aksi halde topaklanabilir.
  • İsteğe bağlı olarak çorbayı sumak veya pul biberle süsleyebilirsiniz.
  • Kıyma yerine tavuk eti de kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;