Kıymalı köfte çorbası için tarif nasıl hazırlanır?

Lezzetli bir kıymalı köfte çorbası, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez tariflerinden biridir. İçindeki köfteleriyle hem doyurucu hem de besleyici olan bu çorba, aile sofralarını şenlendirecek pratik bir seçenek sunuyor.

26 Kasım 2025

Kıymalı Köfte Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 300 gram kıyma (karışık veya dana)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu veya 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça (domates veya biber)
  • 1,5 litre sıcak su veya et suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 çay kaşığı nane (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kuru kekik (isteğe bağlı)

Hazırlık Süresi:


  • Köfte hazırlık: 15 dakika
  • Çorba pişirme: 25-30 dakika

Yapılışı:

1. Köfte Hazırlama:

  • Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın.
  • Geniş bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber ve kimyonu iyice karıştırın.
  • Köfte harcınızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler şeklinde hazırlayın.
  • Hazırladığınız köfteleri bir tabağa alarak buzdolabında 15 dakika dinlendirin.

2. Çorba Yapımı:

  • Bir tencerede sıvı yağı ısıtın.
  • Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  • Küp küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  • Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan suya köfteleri teker teker ekleyin ve 10 dakika pişirin.
  • Köfteler pişerken bir kasede unu bir miktar suyla açarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyerek karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak nane ve kekik ekleyip 5-10 dakika daha pişirin.
  • Çorbanın kıvamı koyulaşınca ocaktan alın.

3. Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın.
  • Üzerine limon sıkabilir veya ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
  • Yanında taze ekmek veya lavaş ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Köftelerin dağılmaması için harcı iyice yoğurun ve buzdolabında dinlendirin.
  • Çorbayı kaynatırken köfteleri yavaşça ekleyin.
  • Kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;